Lindströmin Jani mukaan "LAPSET HUOMISEN"- projektiin

Yhtenä päivänä rumpu-basso-äänitysten (Janne Suomi ja Vesa Saloranta) jälkeen Harry kysyi, voisiko Jani (Jan Lindström) tulla mukaan äänityksiin. Jani oli palaamassa Dubaista takaisin Suomeen ja aikatauluja oli sopivasti auki. Näin sovittiin. Oli ilo saada Janin ammattitaito ja näkemys projektiin mukaan.
 
Äänitysmasiina oli sama rauta kuin mitä käytti lähes päivittäin myös Sihvolan Mika omassa tuotannosssaan…Ja Harry pinnisteli nappuloiden ja piuhojen kanssa, saattoi kiroillakin…
 
Janin kanssa lähdettiin äänittämään biiseihin raitoja lisää.
 
Juho työsti biiseihin haitariraitoja; mm. valssiin “KESÄYÖN KUISKAUS” päätettiin hakea komppiin irkkusoundeja, mutta... halusin biisin haitaritatsin aika suomalaiseksi.
 
Tarvasjoen kesäteatterissa”Väärämäen Veljekset” (kesä 2012) Kesäyön kuiskaus oli musiikkinäytelmän loppulauluna, silloin haitarissa Juho ja laulun esittäjänä Laura Hurme ja näytelmässä Tomppa biisi toteutettiin pariisilaistunnelmissa. Yleisö antoi rutkasti positiivista palautetta…

Irkkuvalssi ja suomalainen haitari;  Saa nähdä onnistuuko sekoitus…?
 
George Sonatan biiseihin on kirjoitettu aika paljon huiluraitoja. Huiluraitoja lähti tekemään Sari (Pirhonen). Sari oli ollut mukana George Sonatan Turun “Niin haikeaa - niin kaunista” konsertissa vuonna 2011 ja tunsi etukäteen suuren osan Sonatan biiseistä. Huilusovitukset olivat tosin lievästi muuttuneet sen jälkeen.
 
Sarin huilu soi erityisen kauniisti biisissä “MIKSI EN VOI UNOHTAA MAAILMAA”.
 
Äänitysten ohella lähdettiin suuresti miettimään biisien komppimaailmaa, mm. kitarakomppeja ja kitaroiden antamaa sykettä. Jani on loistava kitaristi ja minulla oli mieluinen tehtävä valita/miettiä biisit, joissa kitaralle ”annetaan suuria tehtäviä”.
 
Emmi oli mukana lähes kaikissa äänityksissä ja joutui odottamaan kärsivällisesti asioiden kypsymistä.
 
Harrin kanssa keskulteltiin näinä päivinä paljon äänitemarkkinoiden uudesta asennosta: nettilatauksista ja perinteisten levyjen myynnin jopa loppumisesta.   
Kirjoittaja: 
George Sonata
Sari Pirhonen, Jan Lindström, Juho Paltta, Janne Suomi